Siófok, Hotel Azúr


2022. október 4–5.

Digitális teremtés -
A paradicsom másik oldala

Attila Edvi-Illés

Attila Edvi-Illés

SAP
Ausztria
Senior Solution Advisor CEE, SAP Customer Experience & Qualtrics.

Több évtizedes, multinacionális nagyvállalati (vezető ügynökségi, megrendelői és IT/szállítói) oldalon szerzett szakmai tapasztalattal rendelkezik különféle regionális marketing, sales, presales pozíciókban. Immár több, mint 10 éve end-to-end CRM (CX, Customer Experience, Experience Management) IT megoldásokkal foglalkozik, melyek biztosítják az integrált marketing-, sales-, customer service, ecommerce valamint customer data management folyamatok technológia hátterét.
2022. október 5.
15:15–15:45
7 mil.eléré

A CRM új neve a marketing automatizáció?

Hernádi Gábor (HD marketing, Magyarország), Varga Péter Dávid (Smart Design, Magyarország), Damjanovich Nebojsa (Magyarország), Koscsó Tamás (NN Biztosító, Magyarország), Attila Edvi-Illés (SAP, Ausztria), Siegler Bálint (Attention CRM Consulting , Magyarország)

Digital Hungary

Mennyire beágyazott Magyarország a digitális térbe?

Tényleg erős digitálisan Magyarország? Ismerd meg hazánk Digitális Indexét és annak tanulságait a Neticle-lel közös kutatásunkból!

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája?

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és …

Készüljünk a gyorsulásra, fogadjuk rugalmasan a váratlan feladatokat. Internet Hungary-t bemutató írás.

Álmodunk az örök életről, a teremtésről és a boldogságról. Rajtunk múlik. Ez az az esemény, ahol illik kételkedni és egyáltalán nem kell …

További cikkek a konferenciához tartozó online magazinunkon, a Digital Hungary-n