Hotel Azúr, Siófok


2019. október 1-2.

Bortnyák Adorján

Bortnyák Adorján

Geomant
Magyarország
Pályáját az Accenture (volt Andersen Consulting) tanácsadó cégnél kezdte, majd részt vett Hungarocamion privatizációja utáni reorganizációban.

2002-2004 között az Avaya kelet-európai és közel-keleti térségének Professional Services igazgatója volt. 2004 óta vezeti a Geomant-Algotech Zrt. magyarországi és részben külföldi tevékenységét, melynek vezetőjeként számos nagy magyar és pár nemzetközi vállalat Contact Center rendszerének lértehozásában vett részt.

Jelenleg a mesterséges intelligencia és a humán munka összhangjának kiépítésére irányulnak törekvései, aki számos előadásban és interjúkban igyekszik eloszlatni a nagyközönség ezzel szemben támasztott vélt vagy valós félelmeit, emellett segíti ügyfeleit az AI bevezetésében és legoptimálisabb használatában. A szünetekben, a Geomant standjánál ezúttal is, mint már számos más szakmai eseményen, személyre szabottan be is mutatja csapatával minden kedves érdeklődőnek, hogy milyen egyszerű és gyors egy gépi tanulással támogatott chatbot-ot varázsolni vállalkozásának weboldalára.

2019. október 1.