Hotel Azúr, Siófok


2017. szeptember 26-27.

Chatbot analitika.

2017. szeptember 27.
szerda
14:25–14:40
Adat-reklám
Megnézem a programban

Hogy a chatbot lesz-e az új digitális "Szent Grál", azt még nem tudjuk. Az viszont biztos, hogy - mint minden más digitális csatornát - ezt is mérni kell. Érdemes megtanulni néhány új fogalmat: Conversational Analytics, Sentiment Analysis, Retention Rate.

A digitális marketing szakma minden évben felkap néhány új eszközt, megoldást. Ezek közül idén kiemelkednek a chatbotok, nem csak az újdonságuk és a széleskörű felhasználási lehetőségeik miatt, hanem azért is, mert több, a professzionális működésükhöz szükséges technológia mostanra érte el a kívánt szintet.

Idén a Google fejlesztői konferenciájának az volt az egyik fő üzenete, hogy a cég a mobile first érából átlép az AI first korszakba. Ennek egyenes következménye, hogy minden megoldásukba szép lassan beszivárognak a mesterséges intelligencia megoldások.

Most még távolinak tűnhet az a vízió, hogy a Google Assistant a Her c. filmben megismert módon átveszi többek között a kereső helyét és a rólunk megtanult információk alapján (Google keresés, YouTube videók, Google Maps nyomonkövetés, interneten olvastott tartalmak, érdeklődések stb.) termékeket és a szolgáltatásokat ajánl nekünk anélkül, hogy egy betűt is bepötyögtünk volna bárhova. Főleg, hogy a keresések több mint 20%-a már most is hang alapon történik Amerikában a Google keresőjében.

A chatbotok most még nem túl “okosak”, de a gépi tanulásnak és a neurális hálózatoknak köszönhetően rettentő gyorsan tanulnak. Ahhoz, hogy fejleszteni tudjuk őket, elengedhetetlen ezeknek a rendszereknek a mérése, hogy lássuk miről beszélgetnek a botokkal kommunikáló felhasználók.

Az már tisztán látszik, hogy alapjaiban kell újragondolnunk a weboldalaknál és mobil appoknál használt méréseinket, más mutatószámokra kell fókuszálnunk a chatbotok esetében. Lényegesen nagyobb hangsúlyt kapnak a beszélgetés során bejárt útvonalak, a szöveges elemzés és a használt kommunikáció során használt kulcsszavak. Ezzel együtt olyan mérési lehetőségeket is megnyitnak előttünk, amikre eddig nem volt mód. Az egyik ilyen megoldást a Facebook Analytics szállítja, használatával a weboldal, a Facebook rajongói oldal és a Facebook Messenger chatbot közötti felhasználói mozgásokat is nyomon tudjuk követni, így optimalizálva a folyamatainkat és az online felületeinket.

Előadó