Siófok, Hotel Azúr


2024. október 1-2.

Minket a fikciók
tartanak össze.

Ismertető

“Amit az Igazság kimondása meg tud ölni, azt hagyd meghalni…” /Immanuel Kant/

25 éves az Internet Hungary!

Figyelem! Az Internet Hungary egy piacfüggetlen konferencia. Szervezőjének kizárólagos célja a piaci ismeretek vizsgálata, az újdonságok megismertetése, a szakmai, a piaci és az etikai tevékenységeinek vizsgálata. Bár üzleti tevékenységet folytat, de nem ügynökség vagy más jogi személy, amely ezen az események megszervezésén keresztül próbál meg -pl.: a konferencia üzletágat tartalommarketingként használva - új ügyfeleket toborozni eredeti elsődleges üzleti tevekénységéhez (Folytatás alul).

Előzetes gondolatok: 


A tavalyi Internet Hungaryn, valamint az idei Digital-Media Hungary konferencián sokat foglalkoztunk a társadalmat, az egyént, a gazdaságot és a piacokat érintő polikrízissel: covid, háborúk, globalizációs gondok (pl.: Tajvan, szuezi hajók), gazdasági válság, aztán itt vannak a több tizenéves marketing- és más üzleti modellek, amelyek mostanában hullanak a porba, és ne feledkezzünk meg az aktuális hype-okról se: service design, metaverzum, podcast, mesterséges intelligencia.
Vajon ezek az újdonságok közül melyik nyerheti meg az önmagával is megvívott versenyt? A
világ annyira felgyorsult, hogy már bőven a felejtés határidején belülre kerülnek a be nem váltott ígéretek. Bármi számonkérhető, a tegnap ígéretéből!!! 
De, lépjünk tovább: Kutattuk az inflexiós pontok várható helyét és hatásait, és megbeszéltük, hogy miért kell az etikát fenntartással kezelnünk Az etika mindig is relatív volt.


Idén tovább lépünk, tovább keressük útjainkat, hogy akik utánunk jönnek, inkább azért lássák a hátunkat, mert követnek minket.


A múltból a jövő felé mutató képletünk: B2B–B2C = D2C ... D2C-H2H = A2A


Évek óta beszélünk az inflexiós pontok eljöveteléről, a fejlődési irányok pólusváltásairól.
 Állandó témánk a globális óriások térhódítása, vagy a piacgazdaság alakulása – természetesen nem hagyjuk ki azok rövid távú kecsegtető előnyei mellett a hosszú távú árnyoldalak vizsgálatát sem.


Idén áprilisban a Digital-Media Hungaryn már beszéltünk arról, hogy 2023. negyedik negyedéve és a 2024-es év változásai jóval erőteljesebben befolyásolják majd életünket, mint ahogy azt elképzeltük – vagy ahogy számítottunk rá. 

A fikciók, álmok, és remények fátyla akarva vagy akaratlanul eltakarta eddig a valóságot. Valójában már 5-10-20 éve számítunk változásokra. Most itt van, és valószínűleg - olvasva a hazai és külföldi cikkeket és tanulmányokat, még gyorsabb lesz mint amire számítunk. 
Ideje, hogy felálljunk és új piacokat formáljunk! A sajátunkat is! 

– Te már találkoztál az „Erővel” (például: a kontroll visszahatása, a gyorsabb és a nem tétlen versenytárs előzése stb.)?


– Miért épp most kapcsolódhat, fonódhat össze a viselkedési közgazdaságtan a mesterséges intelligenciával?

– Mindennek ára van. Dönteni is tudni kell… 


– Polikrízisek: állok az inflexiós pontok előtt. Reménykedem, hogy nem egyszerre hatnak, de időben legalább eltolódva. 

– A te(l)hetetlenség lendülete és bűne. Minden változás első szava: „NEM”. Hogyan tudunk hát a saját árnyékunkon túllépni? 


– A realitásérzék fejlesztése most fokozottan szükségszerű. 


Lásd meg a lehetőségeket, és ne haragudj azokra, akik szembesítenek a tényekkel! (Érted mondják, nem ellened!)  


Légy kreatív és fordítsd át pozitív tettekre a most félelemre okot adó tényeket!


Internet, web2, adatok, neuromarketing web3, automatizáció, programmatic, aztán viselkedési közgazdaságtan, metaverzum, podcast, és mesterséges intelligencia, hogy csak párat emeljek ki a megváltóknak gondolt újításokból, de csak az MI-nál érezzük a félelmet.

Újra lesz majd géprombolás? A félelem a nem kellő informáltságból származik. Már miért is adnánk szólás és gondolatszabadságot a MI-nak?
Küzdeni, tanulni, önmagunktól hátralépni, priorizálni, szervezni...

Gyere! Várlak az út vadabbik felén!
Ezen a két napon, elveket, alapokat, példákat és megoldási irányokat mutatunk majd be, hogy ki-ki megtalálja a saját igényeinek, saját piacára adaptálásra érdemes megoldását. Aranymondatok nincsenek. De adaptálások igen!

Egy komoly feltétel azért lenne: nyitott szívvel kell érkezni, úgy, hogy a kifogások, a „miért NEM” helyett a megoldást keressétek, a"miért IGEN"-nek győzzenek. Izgalmas két napot ígérhetek! 


Jó tanulást, jó szakmázást, csodás újratalálkozást kívánok mindannyiótoknak!

Jegyek már megvásárolhatóakitt! (most kell a legkevesebbet fizetni érte)

Cégünk immár 25 esztendeje minden évben megrendezi az Internet Hungary konferenciát azzal a céllal, hogy az információs társadalom és a digitális gazdaság hazai és nemzetközi képviselői közösen áttekintsék az internet által nyújtott lehetőségeket, fejlődési irányokat, gyakorlati alkalmazásokat. Az elmúlt években a konferencián alkalmanként több mint kétezernégyszázan vettek részt, amivel az Internet Hungary Magyarországon a legjelentősebb szakmai fórummá lépett elő ebben a piaci szegmensben.

A konferencián előadóként, fórum-résztvevőként vagy látogatóként részt vesznek.

 • IT- és internetes vállalkozások képviselői.
 • a digitális gazdaság felhasználói/megrendelői, illetve beszállítói/szolgáltatói oldalának képviselői.
 • a digitális transzformációban élen járó kis-, közepes és nagyvállalatok vezetői.
 • feltörekvő startupok és kkv-k képviselői.
 • médiaszakemberek és újságírók.
 • Újság kiadók, rádió és televíziós csatornák vezető szakemberei.
 • Online újságok vezetői.
 • E-kereskedelmi szakértők, kereskedők.
 • HR vezetők, fejvadászok.
 • közintézmények, minisztériumok és hatóságok képviselői.
 • marketing és közvélemény-kutató intézetek munkatársai.
 • tanácsadó és kutató cégek képviselői.
 • internetes joggal foglalkozó ügyvédek.
 • az információs társadalommal foglalkozó tudományos műhelyek kutatói, felsőoktatási intézmények oktatói és diákjai. 

A Média Hungária konferenciairoda független rendezvényszervező cég:
– A Konferenciairoda tevékenysége kizárólag szakmai kérdések megvitatására, az edukációra irányul, valamint az újdonságok bemutatására az üzleti élet, a stratégia és az eszközök területén.
– Rendezvényein igyekszik minden üzleti/piaci oldalnak helyet biztosítani és találkozópontként is működni.
 Nincs mögötte reklámügynökség, vagyis szövetségi köntösbe csomagolt üzleti tevékenység vagy más kereskedelmi szolgáltató, amely a rendezvényein keresztül szervez ügyfeleket (így érdekében áll kizárni a konkurenseket és azok megoldásait.”
Az Internet Hungary szervezőit a program összeállítása során kifejezetten a szakmaiság, és a teljességre - vagy legalábbis a sokrétűségre való törekvés vezérelte, s ezzel párhuzamosan igyekeztek elkerülni azt, hogy a politika belopakodjon az előadótermekbe, pártmérlegelések, politikai súlyozások mételyezzék meg az okos, tárgyszerű szakmai beszélgetéseket.

Kérünk mindenkit, hogy segítse ezt a szándékot, maradjon meg a rendezvény továbbra is a netpolgárok, a piaci szereplők, ügynökségek, a hirdetők, a fejlesztők és az egész internet legfontosabb szakmai fórumának.

A konferencia programjában a fenti célkitűzésekhez illeszkedő előadások, fórumok, workshopok, szakmai kiállítások, valamint mesterkurzusok szerepelnek. 

A konferencia Látogatói Etikettjét itt tekintheti meg.

Jelentkezési feltételeinket itt tekinthetik meg.
You can see the Terms and conditions for application here.

Megtisztelő figyelmüket köszönve:                                                                                                          

Csermely Ákos