Siófok, Hotel Azúr


2024. október 1-2.

Minket a fikciók
tartanak össze.

Versenypiaci dilemmák II. Tervezés, építkezés, fenntartás, improvizálás a versenypiacokon

2023. október 3.
kedd
19:10–20:10
Versenypiac
Megnézem a programban

- Mennyire működnek a tervek a mai versenypiacon? A sok globális és lokális változás miatt érdemes még nagy stratégiákban gondolkodni, vagy próbáljuk mindig inkább az aktualitásokat lereagálni?
- A cégvezetés szerepe: aktívan vegyen részt a mindennapi ügyekbe, vagy a stratégiával foglalkozzon, és delegáljon minél több operatív feladatot a szakértői szintre?
-Mi a fontosabb a mai vállalati működésben: a pontosság, vagy a gyorsaság?
-Hogyan lehet a munkatársakat, szakértőket rávenni, hogy nagyobb önállóságot vállaljanak, merjenek döntéseket hozni?
-Miből tudnak a magyar cégek növekedni, ha a hazai finanszírozás költségesebb, mint a versenytársaknak? A nagyobb tőkeigényű, gyors növekedésű digitális vállalkozásoknak milyen lehetőségeik vannak hazai finanszírozásra?
- Mely területeket látjátok a hazai gazdaságban, ahol a magyar tulajdonú vállalatok nemzetközi, de legalább régiós növekedésben jó esélyekkel indulhatnak?
- A hazai eredmények mennyire ültethetők át jól később a nemzetközi versenybe? 4. Először itthon nőjünk nagyra, és utána induljunk a nemzetközi piacra, vagy első naptól kezdve a nemzetközi bővülést tartsuk szem előtt?
- Miben erősebbek, és miben kellene többet fejlődniük a hazai cégeknek? A marketing, a sales, a backoffice, HR funkciók hogyan működnek a multinacionális és a régiós versenytárs cégekhez mérten?

Beszélgetés vezető

Hegyi Nóra

Hegyi Nóra

Kolibri Pictures

Résztvevő

Bányai Tamás

Bányai Tamás

Vodafone
Jelasity Radován

Jelasity Radován

Magyar Bankszövetség/Erste Bank
Tomán Szabina

Tomán Szabina

Toman Diet
Várkonyi Balázs

Várkonyi Balázs

Jófogás - Vatera